Cechy:
- długość: 50 metrów
- szerokość: 28 cm
- grubość: 8,5 mikronów
- żaroodporna
- dwustronna
Jak używać?
Po rozwinięciu folii zauważysz, że jej jedna strona jest błyszcząca, a druga matowa. Błyszcząca strona folii odbija ciepło, natomiast matowa je przepuszcza. Podczas przyrządzania potraw owiń produkty błyszczącą stroną do wewnątrz – wtedy ciepło np. z piekarnika szybciej przeniknie do owiniętego w folię aluminiową mięsa i zostanie tam na dłużej.
Folii aluminiowej możesz używać do grillowania, pieczenia i odgrzewania potraw. Dzięki temu przygotowane przez Ciebie potrawy będą doskonale smakowały, gdyż zachowają pełnię aromatu i świeżość. Folia aluminiowa Anna Zaradna nie nagrzewa się i jest żaroodporna, więc nie ma obaw, że przypali się w piekarniku lub na grillu. Sprawdzi się również podczas przechowywania żywności, zachowując świeżość potraw na dłużej.
- Rodzaj
- Folia aluminowa
- Długość
- 50m
- Szerokość
- 298cm
- Grubość
- 8,5 mikronów